Vinterferie 2024

i år har vi været på Gran Canaria.

Gran Canaria bærer præg af en ø som en gang var den foretrukne ø blandt de Canadiske øer. Denne ø er nedslidt der hvor vi var nemlig i Playa de English. Når man kommer til Puerto de Rico og Puerto Moran, ser det helt anderledes ud. Her er nye og moderne hoteller.

Overordnet er Gran Canaria en ø som er lidt kedelig men er man til oplevelser andre steder end lige turist stederne er der masser af oplevelser omend øen hurtigt er overstået.

VEL HJEMME

Efter en vellykket ferie på den altid solrige Tenerife er vi vel hjemme igen. En uge med 25 grader og sol dagen lang. Øen rundt med det offentlige busselskab Titsa kan sagtens lade sig gøre omend det tog en hel dag. Et par billeder følger når de er klar.

Start eller slut på strandpromenaden.
Udsigt til poolområde fra altan.

Lokal gammel dans

Flethopsa

Flethopsa stammer fra Hvalsø iflg. beskrivelseshæfte “gamle danse fra Sjælland” udgivet af f.f.f. (foreningen til Folkedansens Fremme).

Flethopsa er en pardans og trinene/musik er polka.

Hvordan danses denne dans?

Man starter med stå parvis med alm. fatning. Når musikken starter danses 8 polkatrin ret om. Herefter løfter herren v. fod strakt over h. fod og bøjer samtidig lidt ned i h. knæ. Dette gøres 2 gange. fatningen bibeholdes, der gøres 3 appeller, v.h.v. så løftes h. strakt over v. fod og der bøjes samtidig lidt ned i v. knæ. Dette gøres 2 gange, der gøres 3 appeller h.v.h.

v. og h.. benløftning gentages.

Damen begynder med modsat fod.

Gamle danse

Gamle danse hvad er det?

Min fortolkning er danse som man dansede i gamle dage. Jeg vil opdele dansene på baggrund af alder.

Før år 1900

Før år 1950

Før år 2000

I bloggen vil jeg skrive indlæg om dansene og de sorteres i kategorier. Indlæg om dansene er ikke videnskabeligt og beskrivelserne er min fortolkning.